Vaellukset

2019 Karhunkierros

Karhunkierrosta lähdettiin kulkemaan kolmesta pisteestä kohti Juumaa ja Rukatunturia.

– Oulangan Luontokeskus – Juuma 31km,

– Kanjonin kurkkaus – Juuma 46km ja

– Hautajärvi – Oulangan luontokeskus – Juuma – Ruka 82 km

Pisimmällä ja lyhimmällä reitllä oli kummallakin viisi kulkija ja keskipitkään osallistui 14 vaaeltajaa. Viimeisen yön vietimme Rönnynrannan majoituspalveuissa saunoen ja syöden maittavan päivällisen.

 

 

2017 Muotkatunturit

Maastoon vaeltajat jalkautuivat kulkemaan kolmessa ryhmässä. Ensimmäisenä iltana kimppuun iski sellainen hyttysparvi, ettei moista oltu aiemmin koettu. Ja vielä yllätti rankka sadekuurokin, ennekuin teltat saatiin pystytettyä. Joten jo ensimmäisenä iltana mentiin nukkumaan melko kosteina tai jopa märkinä. Koko vaelluksen ajan sää oli varsin sumuinen, tuulinen ja sateinenkin. Parina päivänä pilviverho repesi hetkellisesti niin, että saattoi nähdä vilauksen siitä, mitä muutakin voisi olla, kuin vain aluskasvillisuus ja kengän kärjet. Tällä reissulla valitettavasti jäi huikeat maisemat piiloon ja siis näkemättä. Onneksi ympärillä oli monta hyvää tyyppiä tuomassa piristystä päivien harmauteen.

 

2015 Korvatunturi

Vaeltamassa kaski ryhmää: perhe-ja extremeryhmä. Luvat oli saatu Rajavartiolaitokselta ja niinpä pääsimme käymään Korvatunturin  huipulla, lähes, sillä aivan huippu on kiellettyä aluetta. Paikoin pitkospuut olivat kuluneet käyttökelvottomiksi ja niinpä jalat kastuivat yhdeltä jos toiseltakin. Kenkiä nuotion äärellä kuivateltiin ja sulatettiinkin. Tästä tilanteesta pelasti aina mukana kulkeva jesari. Reissun päätteeksi saunoimme saunassa, jossa UKK:kin on saunonut.

 

2014 Lemmenjoki

Kaksi eri ryhmä matkassa. Lähtöpisteet eri. Kohdattiin toisemme puolivälissä matkaa. Vain yksi myöntää löytäneensä kultaakin, muut pysyivät asiasta salaperäisesti vaitonaisina, löytyikö vai ei. Maisemat olivat huikeat. Laskeuduttiin jarrutellen tosi jyrkkää rinnettä alaspäin. Ihasteltiin upeaa vesiputousta. Lemmenjoki ylitettiin veneellä ja kahlatenkin. Aikaa oli leikille ja ohjatulle venyttelyjumpallekin.

 

2013 Saariselkä

Perheryhmä kävi pulikoimassa Kopsusjärvessä. Taustalla näkyivät Nattaset. Sieniäkin päästiin maistelemaan monen pannullisen verran. Extremeryhmä kävi Sokostilla ja moni heistä sai matkallaan maa-ampiaisten pistoksia osakseen ja rakkoja varpaisiin. Kahlaaminen vesistöjen ylityksessä on edelleen se ehdoton kaikkien suosikkijuttu, jota odotetaan ja riemukkaasti iloitaan, kun päästään kahlaamaan!

 

2011 Saariselkä Rajajoosepista käsin liikkeelle

31.7-6.8 2011 Teimme vaellusretken Saariselän erämaa-alueelle. Retki alkoi Rajajoosepista josta perheretkeläisten matka kulki Pahaojan kautta Muorravaarakkajoelle ja siitä Sarviojan ja Kaarnepään kautta Aittajärvelle. Extreme-porukka kulki Kiertämäjokea Kiertämäjärvelle ja siitä Hirvaspään yli Anterinmutkan autiotuvalle. Anterista Muorravaarakkajoelle ja siitä Pirunportin kautta Sarviojalle ja Aittajärvelle. Aittajärveltä linja-auto haki meidät Kakslauttaseen Tievatuvalle jossa saunottiin, syötiin ja nukuttiin että lauantaina jaksoi taas istua linja-autossa lähes 13 tuntia.  Ilmat olivat taas suotuisat, kuten muinakin vuosina eikä vesisateet pahemmin matkantekoa haitanneet. Suurkiitokset kaikille mukana olijoille ja näillä näkymin 2013 olisi sitten seuraava vaellus.

003-silta-vaha-kauenpaa016-ryhmakuva-kaarnepaalla018-x-tremelaiset-aittajarvella012-rajan-kopteri-sarviojalla

 

2010 Rokua

Vuonna 2010 järjestettiin viikonloppuvaellus Rokualle. Matkaa kertyi tällä kertaa käveltäväksi n. 20 km, maaston ollessa vaihteluiltaan niin kangas-,lehto-ja järvenrantamaisemaa. Kartta alueesta löytyy osoitteesta http://www.rokua.com/upload/docs/_pdf/keisarinkierros.pdf

Lähtö Rokua Spa:staSyvyydenkaivoMaisemaa RokualtaRuokailua Pitkäjärvellä

 

2009 Hetta – Pallas

Vaelluskipinän saaneina piti tietysti seuraavanakin vuonna päästä  nauttimaan lapin luonnosta, niinpä vuonna 2009 järjestimme vaelluksen Hetasta Pallakselle jolloin matkaa kertyi viiden helteisen ja aurinkoisen päivän aikana yhteensä 55 km.

Kokojoukko ennen RihmakuruaLumisotaa LumikurussaNuoriso Pyhakerollakaksi-esaa-hannukurussa

 

2008 Saariselkä

Saloveikot järjesti vuonna 2008 perhevaelluksen Saariselälle UKK-puistoon. Siellä tehtiin 2 erimittaista vaellusta, pienemmät vaeltajat n.43 km ja isommat kävivät Sokostin huipulla, jolle matkaa kertyi n. 90 km.

Kohti raututunturiaviimeiset-kilometrit